Do Vánoc
zbývají již pouze dva dny, proto Vám přinášíme ještě tři velmi jednoduché,
rychlé, chuťově výborné a především zdraví tipy na dobroty pro váš vánoční stůl.
Vyzkoušejte některý z receptů a zkrášlete si tak ještě vaše napečené mísy
pár kousky zdravého cukroví.
CIZRNOVÁ TRUFFLÉ
Ingredience:
- 2 hrnečky (270g)
uvařené cizrny (jemnější konzistenci získáte použitím sterilované cizrny)
- 2 polévkové
lžíce mandlového másla,
- 2 polévkové
lžíce medu nebo datlového či javorového sirupu (dle chuti můžete přidat)
- 3 polévkové
lžíce kakaa,
- 2 čajové
lžičky skořice
Příprava:
Nejprve jsem na části rozmixovala cizrnu
s mandlovým máslem a sirupem do hladké konzistence. Následně vmíchala
kakao a skořici. Ze směsi vytváříte malé kuličky – obalujte v kakau,
kokosu nebo mandlových lupínkách. Skladujte v chladu v uzavřené
nádobě.
ČOKOLÁDOVÉ COOKIES Z ČERVENÝCH FAZOLÍ
Ingredience:
- 1 plechovka
červených fazolí (425g uvařených)
- 2 polévkové
lžíce mandlového másla
- 2 polévkové
lžíce kokosového oleje
- 2 polévkové
lžíce kokosové mouky
- 2 polévkové
lžíce mandlové mouky
- 3 polévkové
lžíce medu (sirupu)
- 1 čajová
lžička mleté skořice
- 1 čajová
lžička prášku do pečiva
- Nasekaná 85%
čokoláda,
- chia semínka (nemusí být)
Příprava:
Fazolky důkladně propláchněte a rozmixujte do hladka. Přidejte ostatní
suroviny a vše důkladně promixujte na hladkou směs. Nyní vmíchejte nasekanou
čokoládu a chia semínka (nemusí být), následně již nemixujte. Na plech
s pečícím papírem vytvarujte polévkovou lžící menší hrudky – cookies. Pečeme
20-30 min na 180°C – hlídejte, ať se Vám nepřipálí a nezhořknou.
MANDLOVO - KOKOSOVÉ KULIČKY
Ingredience:
- 1 hrnek
mandlí,
- ¼ hrnku
mandlového mléka
- 1 hrnek
strouhaného kokosu
- 3-4
polévkové lžíce medu či jiného sirupu
- Špetka soli
Příprava:
Nejprve rozsekejte mandle do co nejjemnější konzistence. Pak zalijte
mandlovým mlékem a mixujte do mandlové pasty. Přidejte ostatní suroviny a
vypracujte v lepivé těsto. Tvarujte do kuliček, čtverečků či oválků, na
vrch můžete přidat polovinu mandle či obalit v kokosu. Skladujte
v ledničce.
Diskuze
Prozatím žádné příspěvky v diskuzi.